Beneficii

Cutie cu Varza Kale

Beneficii

Nutriție

Varza Kale este una dintre cele mai nutritive și sănătoase alimente existente; printre legumele verzi ea se poziționează pe locul reginei. Varza Kale este plină deplină de beneficii în ceeea ce privește componentele care au proprietăți medicinale pe măsură, astfel aceasta se numără printre legumele cu cea mai buna compoziție nutrițională, dar cu un aport scăzut de calorii.

Beneficii-kale

Antioxidanți

Varza Kale conține un număr mare de antioxidanți. Antioxidanții sunt substanțe care ajuta la a contracara deteriorarea oxidativă determinată de radicalii liberi din organism. Deteriorarea oxidativă este considerată ca fiind una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii sau a unor boli, precum cancerul.

Pe lângă toate acestea, antioxidanții au și alte funcții benefice; flavonoidele quercetină și kemferol au efecte puternice ca protectori cardiaci, de a sădea presiunea sângelui, dar și antiinflamator, antiviral sau antidepresiv.

Vitamina C

Varza Kale este o sursă excelentă de vitamina C. Vitamina C este și ea la rândul ei un antioxidant hidrosolubil cu funcții vitale pentru anumite celule ale organismului; spre exemplu este foarte importantă pentru sinteza colagenului, cea mai răspândită proteină structurală din corp. Varza Kale este mult mai bogată in această vitamină decât alte legume, ea conține de 4,5 ori mai multă vitamină C decât spanacul. Astfel acest aliment minune este de fapt una dintre cele mai bune surse de vitamina C; 50 gr de varză Kale cruda conține echivalentul vitaminei C dintr-o întreagă portocală.

Felie de grepfrut si protocala
Morcov

Beta-caroten

Varza Kale este adesea clasificată ca având cantități generoase de vitamina A (o vitamină ce asigură o bună funcționare a sistemului nervos si osos) de fapt Kale este bogată în antioxidantul beta-caroten, un precursor al vitaminei A, corpul având abilitatea de a-l transforma în forma sa finală. Astfel, deși Kale nu conține vitamina A, acesta contribuie eficient la formarea ei de către organism.

Morcov